lørdag 2. mai 2015

Mitt eget "Wings for life" - løp

I morgen starter løpet "Wings for life" - et globalt løp som starter kl.13.00 samtidig i 34 land. Jeg vil løpe ca. 17 km i morgen på samme tid for å vise min støtte til dette arrangementet - et løp som finansierer forskning på ryggmargsskader.


Info om det globale løpet
Wings for Life World Run er et globalt løp og et rullestol-arrangement som starter 3. mai kl. 13.00 i Stavanger. Løpet går nøyaktig samtidig i 34 land, og er ferdig når den siste personen blir tatt igjen av Catcher Car (en mållinjebil).
Hvem kan delta?
Alle! Fordi løpet ikke har en fastsatt distanse, setter du selv ditt personlige mål. Wings for Life World Run er for alle utøvere, enten du er en eliteløper, nybegynner eller sitter i rullestol.
Du kan delta individuelt, eller som en del av et lag (jo flere vi er sammen, jo gladere vi blir!?). Du kan delta i maksimum tre lag, så du kan få med både jobbgjengen, venner og familie.
Hvor kan jeg løpe?
Løpet går nøyaktig samtidig i 34 land, her i Norge tar det sted i Stavanger. 
Så mennesker på andre siden av jorda starter å løpe samtidig?
Jepp, hele verden skal løpe sammen! I Stavanger er vi sånn sett heldige, her starter løpet kl. 13.00. I California løper de kl. fire på natta, i Sydney klokken ni på kvelden.
Hvor langt må jeg løpe?
Det kommer an på deg - det er nemlig ingen målstrek. Catcher Car (en mållinjebil) begynner å kjøre 30 minutter etter løpet har startet, og for hver time vil den gradvis øke tempoet. Når den har kjørt forbi deg er du ute av løpet.
Hvordan fungerer Catcher Car?
På taket av bilen er det installert teknologisk utstyr som aktiveres når bilen kjører forbi deg, og som loggfører avstanden du har løpt i det du blir passert og er ute av løpet.
Hvor fort kjører Catcher Car og når øker den farten?
Den begynner å kjøre kl. 13.30, en halvtime etter løpet har startet. Etter det går tempoet slik:
  • 13.30 – Catcher Car starter å kjøre – hastighet: 15km/t
  • 14.30 – hastigheten øker til 16km/t
  • 15.30 – hastigheten øker til 17km/t
  • 16.30 – hastigheten øker til 20 km/t
  • 17.30 – hastigheten øker til 35km/t
Hvert land vil ha to nasjonale vinnere - de konkurrerer ikke bare mot deltakerne i sitt land, men også mot dem som løper andre steder. De globale vinnerne er den siste mannen og kvinnen i verden som blir tatt igjen av Catcher Car. I fjor var norske Elise Selvikvåg Molvik den globale kvinnelige vinneren.
Hva er Wings for Life?
En organisasjon med formål å finne en kur for ryggmargsskader, og som finansierer forskning knyttet til dette. 100 % av inntektene fra Wings for Life World Run går uavkortet til Wings for Life.
Kilde: http://www.wingsforlifeworldrun.com/no/no/nyheter/hva-er-wings-for-life-world-run-1170/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar