lørdag 28. februar 2015

Plan over løpeøkter framover

Jeg har laget en plan over løpeøkter som jeg vil bruke framover. Jeg regner med å trene 3 ganger i uka, den ene uka tar jeg intervall, tempo og langtur, mens jeg den andre uka tar progressiv økt, tempo og langtur. Langturene vil etterhvert øke opp til 18km.

Løpeøkter

5,5km INTERVALL - 45minutter
1km 10:00min/km
1km 08:00min/km
1km 06:00min/km
0,5km 10:00min/km
1km 06:00min/km
1km 10:00min/km

5km TEMPO - 38minutter
1km 10:00min/km
3km 06:00min/km
1km 10:00min/km

6km PROGRESSIV ØKT - 45minutter
1km 10:00min/km
1km 07:00min/km
1km 06:30min/km
1km 06:00min/km
1km 05:30min/km
1km 10:00min/km

10km LANGTUR - 1time 20minutter
1km 10:00min/km
8km 07:30min/km
1km 10:00min/km



fredag 27. februar 2015

Terrengløping

En tur med bikkjene på skauen i dag. Gikk 2,9km og løp 2km, rolig tur.

Treningsdetaljer

Chessie må få gjort fra seg først....

Jentene fører an....

Jeg er iallfall velskodd

Chessie

Foxy & Chessie

torsdag 26. februar 2015

Løping om vinteren - brodder eller piggsko?

Jeg har løpt endel denne vinteren, og med det milde været har det også vært mye is på veien - og glatt! Jeg kjøpte meg YAKTRAX-brodder i fjor, og de har ikke vært brukt så veldig mye. Dessverre er ikke disse av de beste, da de allerede har vært gjenstand for flere forsøk på reparasjoner av meg, da gummien inne i spiral-metallet har røket tvers av flere steder.

Da jeg var på skauen for noen dager siden, møtte jeg et par som hadde på seg piggsko, og de var veldig fornøyde. Så til neste vinter går jeg nok til innkjøpav et par slike istedenfor brodder.

Slik velger du vintersko

Asics Gel-Arctic 4 GTX Løpesko/Piggsko Dame
Fulldempet løpesko for dame
Egnet for vinterveier
Vanntett Gore-Tex membran
Utskiftbare 9 mm pigger


Yaktrax brodder - slike som mine


Yaktrax brodder, en litt dyrere versjon

onsdag 25. februar 2015

Smertefri løpetur!

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å løpe i dag, har vært deppa pga ganske smertefull ankel siden sist løping, men jeg orket ikke sitte inne. Jeg startet pent, gikk 1km rask gange, jogget så rolig i 1km. Merket ingenting til ankelsmertene, hadde på forhånd lagt i 2 silikon-hælinnlegg i den høyre skoen, og det fungerte veldig bra (det høyre beinet mitt er 1cm kortere enn det venstre). Tok så 1km med tempo (5:58min/km), for så å gå siste km. Deilig å være smertefri, får fortsette sånn:-).


Innleggsåler silikon


søndag 22. februar 2015

Hva gjør jeg med ankelskaden???

Jeg har i lengre tid hatt smerter i høyre ankel, dvs. akilles- og hælsmerter. Jeg må gjøre noe mer enn bare å være forsiktig med trening og å være flink til å ise ned etter trening. Kom over en artikkel i dag som kanskje og forhåpentligvis kan funke:

Opptrening etter akillesskade

Så da får jeg være flink da og følge rådene i artikkelen....eller så blir det i hvertfall ingen løp på meg i sesongen!

Akillesskade







Herlig tur i sola!

Tok en tur i det nydelige været i dag sammen med bikkjene. Turen gikk opp Eikerløypa (lysløype mellom Solberglia og Aronsløypa), ved 3km tok jeg av nedover Solbergveien og så inn på riksveien ved Solbergsenteret mot Krokstadelva igjen.



Foxy sliten og fornøyd etter å ha løpt løs i skauen

Chessie er våken enda, men litt slapp hun også....


onsdag 18. februar 2015

Tungt...

Tungt å løpe i dag. Tok en 7km tur mot Vinnes. Fikk iallfall prøvd de nye løpeskoa og de var bra!

¨Treningsdetaljer

tirsdag 17. februar 2015

Løpt til Posten for å hente løpesko

En kort løpetur i dag - vært på Posten og hentet løpeskoa mine:-) De skal løpes inn i morra!

Treningsdetaljer

Nye sko!

søndag 15. februar 2015

Mål for 2015

Jeg håper i år å kunne perse mine egne rekorder. Jeg er for gammel og treg til å håpe på å være noe annet enn av de siste på resultatlistene. Men det er okei for meg, for jeg konkurrerer alltid bare mot meg selv. Jeg begynte å løpe for 3 år siden og jeg er 50 år nå, så da sier det seg selv:-) Om jeg kan forbedre meg litt for hver gang, samt å fortsette å like å løpe og å holde meg skadefri så har jeg nådd målet mitt!

Når det gjelder mine håp og mine mål for i år vil jeg gjerne perse disse tidene:

Distanse                          Tid
1km                                 5:16
5km                                 28:03
10km                               59:05
21,1km                            2:21:15




lørdag 14. februar 2015

Lørdagstrening

En løpetur til Steinberg i dag. Merket lite til akillessmertene, dette går fremover!

Treningsdetaljer POLAR



fredag 13. februar 2015

torsdag 12. februar 2015

Terrengløping

Det ble fotballtrening for sønnen min i kveld, og da tok jeg med bikkjene og løp en tur i terrenget rundt idrettsanlegget på Årbogen i mens. Jeg er ikke helt fortrolig med å fly rundt i skauen etter mørkets frembrudd, men rakk heldigvis en tur før det ble mørkt.

Tid: 00:38:57
Km: 3,7
Tempo: 10:36min/km
Puls: 127/166

Årbogen i kveldssol

Nye løpesko!

Nå trenger jeg nye løpesko igjen, og jeg har kjøpt ASICS Gel-Cumulus 16 både til meg og sønnen min, og i tillegg et par ADIDAS Roadmace W Running WH 40.

ASICS Gel-Cumulus 16 - til sønnen min

ASICS Gel-Cumulus 16
DEMPET & KOMFORTABEL
Asics Cumulus 16 er en smart videreutvikling av en allerede fremgangsrik serie av langdistansesko – nå med en enda mer effektiv støtdemping og mer stabil følelse. Dette oppnås blant annet takket være en ny mellomsåle av FluidRide og dempende gel i både hæl og forfot. Cumulus 16 er dessuten ca. 15 gram lettere enn forgjengeren Culumus 15.
Skoen er tilpasset deg med supinert grep eller nøytral stegavvikling og passer utmerket for mannlige løpere av relativt lav vekt. Takket være yttersålens furer, har skoen et effektivt fraspark og den ettersittende passformen gir en stabil følelse. Asics Cumulus 16 er pustende (dvs. at den slipper ut fukt og inn luft) og har en utakbar innersåle.



  • Type løpesteg: Supinerende, nøytralt

  • Vekt: 308 gram i størrelse 42

  • Bruksområde: Langdistansetrening

  • Materiale (utside): Tekstil og syntetstoff

  • Hæl til tå-drop: 10 mm

ADIDAS Roadmace W Running WH 40

tirsdag 10. februar 2015

Kort tur og ingen smerter!

Tok en kort tur på 4,5km i dag (33min, tempo 7:27min/km, puls 150/186), og merket ingen smerter fra ankelen! Jeg får fortsette å ta hensyn til skaden og heller gå så fort jeg kjenner noe smerter.

søndag 8. februar 2015

En lett treningstur med sønnen min:-)

I kveld ville sønnen min på 11 år være med på en løpetur rundt bruene - 4,31km. Vi begynte med å gå ca. 1km, før vi løp litt, men begge hadde vondt i bena - jeg sliter med akillessene-smerter i høyre ankel, og sønnen min fikk et spark i kneet på forrige fotballtrening, så det endte med flere gå-steg enn løpe-steg på denne runden. Men en fin tur var det!

Treningsdetaljer


Gangveien ved elva mellom bruene i Krokstadelva og Mjøndalen

fredag 6. februar 2015

Skade...

Den høyre ankelen min er ikke god, i dag hadde jeg tilogmed smerter da jeg GIKK, så i dag ble det bare tull. Burde nok ta det helt med ro og bli helt skadefri, men det er ikke lett....

Treningsdetaljer

torsdag 5. februar 2015

Ny GPS-klokke

Min Polar RC3 GPS-klokke har streiket - pulsdelen funker, men GPS-funksjonen har sluttet å virke. Derfor har jeg kjøpt meg ny GPS-klokke - Garmin Forerunner 10 - pris 949,- på CDON.COM.

Garmin Forerunner 10
INFO
Stilig, enkel GPS-enhet registrerer hver eneste kilometer
  • Måler avstand, tempo og kalorier
  • Start løpeturen med et enkelt trykk
  • Identifiserer personlige rekorder
  • Virtual Pacer™ sammenligner gjeldende tempo med målet
  • Planlegg, se gjennom og del løpeturer på Garmin Connect™

Ta vare på turen! Registrer hver eneste kilometer med nye Forerunner 10, Garmins enkleste treningsklokke med GPS. Den måler nøyaktig hvor langt og hvor fort du har gått / løpt, og kaloriene du har forbrent. I tillegg holder den deg motivert ved å identifisere personlige rekorder og sammenligne gjeldende tempo med målet ditt ved hjelp av funksjonen Virtual Pacer™. Når turen er over, kan du laste opp informasjon til webområdet Garmin Connect™ og se kartutsnitt, få flere detaljer om hver kilometer og dele det hele med vennene dine – helt kostnadsfritt. Dagens tur er morgendagens motivasjon.

Forerunner 10-enheten er så enkel å bruke at du kan starte turen med ett enkelt trykk. Under turen kan du se tid og avstand tydelig på én skjerm, kalorier og tempo på en annen. Du kan også tilpasse innstillingene slik at skjermen viser tempo og avstand på samme skjerm.

Hittil er dette vår letteste og mest behagelige klokke, og den er tilgjengelig i de sporty fargene grønn, rosa eller svart med røde detaljer. Den svarte og røde modellen har litt større overflate og bredere armbånd. Alle modeller kan brukes som en vanlig klokke, slik at løpekompisen din alltid er tilgjengelig.

Under turen sender Forerunner 10-enheten automatiske varsler når du fullfører hver kilometer, der den gir deg et vennlig pip og viser tiden for den siste kilometeren på skjermen. Når du fullfører turen og lagrer den, ser du et sammendrag over resultatet, blant annet total tid, avstand, gjennomsnittstempo og kalorier. Klokken sier til og med fra når du slår en personlig rekord, som raskeste kilometer eller lengste tur til dags dato.

For løpere som vil ha litt mer, har Forerunner 10-enheten et par enkle treningsfunksjoner – som Virtual Pacer™, som sammenligner gjeldende løpstempo med målet ditt. Den har også en løpe/gå-funksjon som er nyttig hvis du nettopp har begynt eller løpeplanen din inneholder gåpauser.

Hvis du er koblet til Mac eller PC, kan du enkelt laste opp turene til Garmin Connect™ for å se de på et kart, få flere detaljer om hver kilometer og dele det hele med vennene dine – helt kostnadsfritt. Du blir enda mer motivert når du ser hvor mange kilometer turen har vært ved hjelp av Garmin Connect, og du går tilbake og ser forbedringene siden forrige uke, forrige måned eller i fjor.